Відзначаємо День Європи 2024

Інтерактивну експозицію до Дня Європи із прапорами країн Євросоюзу розташували у холі навчального корпусу Центру. Перевірити свої знання, який прапор якій країні належить, змогли всі охочі. Підказки із назвою країни та їхньої столиці із фотографією міського ландшафту були надруковані на зворотному боці листівок. Обізнаність учнів та педагогів була досить високою, тому по той бік стенду заглядали здебільшого помилуватися яскравими краєвидами європейських столиць. Спонтанно придумали своєрідну гру: із заплющеними очима обирали прапор та загадували бажання у наступному році здійснити туристичну подорож саме у цю країну. Віримо, що ці бажання обов’язково здійсняться!

Щоб зробити це свято ще цікавішим, наш викладач спецпредметів з професії «Агент з організації туризму» Владислав Карабут розробив «європейський» квіз. Перевірити свої знання щодо європейських країн можна у нашому телеграм-каналі за посиланням: https://t.me/sumydesigncenter/391

ДОВІДКА. З 2023 року Україна вперше почала відзначати День Європи 9 травня разом із Євросоюзом. Раніше Україна відзначала День Європи третьої суботи травня, окремо від решти європейських країн.

Історично існує два дні Європи. Перший відзначається 5 травня, створений він на честь заснування Ради Європи у 1949 р. А 9 травня 1950 р. країнами-засновницями було вперше запропоновано створити Європейський союз, що затвердили декларацією Шумана (французького міністра закордонних справ), як об’єднання вугільної та металевої промисловості Франції та Німеччини. Саме цей день сьогодні вважається Днем Європи. Окрім членів ЄС, його відзначають Україна, Туреччина та Молдова.