Освітній серіал «Інклюзивна молодіжна робота»

07 травня 2024 року у Всеукраїнському молодіжному центрі відбулась презентація освітнього серіалу «Інклюзивна молодіжна робота», який є результатом роботи з інклюзією, що активізувалася завдяки ініціативі першої леді України Олени Зеленської «Без барʼєрів». Серіал представляє собою важливий інструмент в молодіжній роботі, який допоможе ефективно залучати молодь до своїх проєктів і заходів, а також розкриє основні методи роботи з різними молодіжними групами, зокрема, з молоддю, яка має інвалідність.

Серіал складається з вісімнадцяти серій-відеолекцій, які надають практичні поради щодо аспектів створення безпечного і доступного молодіжного простору.

Ви дізнаєтеся як створити архітектурну доступність простору, налагодити безбар’єрну комунікацію і надихати молодих людей ставати лідерами та лідерками позитивних змін. Поговоримо про відчуття безпеки та залучення, бар’єри, з якими стикається молодь, і способи досліджувати потреби молодих людей. До серіалу ми додаємо практичний посібник, де ви зможете детальніше опанувати інструменти інклюзії в молодіжній роботі.

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки громадською організацією «Рада жінок Донеччини» за фінансування та у межах гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення спільно з Регіональним офісом UNFPA у Східній Європі та Центральній Азії, Міністерством молоді та спорту України, Міністерством цифрової трансформації України та радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності.

Освітній серіал «Інклюзивна молодіжна робота» доступний на платформі «Дія. Освіта» українською та англійською мовами за посиланням:

https://bit.ly/43PCYBo